Sint-Hubertusviering

te Londerzeel

Het jaarlijks hoogtepunt is de Sint-Hubertusviering op de tweede zondag van oktober.

Deze viering werd nieuw leven ingeblazen door de Jacht- en Alpenhoorngroep “The Greenfields” in 2005 in samenwerking met de Koninklijke Sint-Hubertusgilde De Linde, Kerkraad, Landelijke Gilde, Parochie Sint-Kristoffel en het gemeentebestuur.

Omdat het een enorm succes was, werd besloten om er een jaarlijkse activiteit van te maken. De viering krijgt meer en meer belangstelling. Het decor van het domein De Burcht en het aangepaste programma dragen hier zeker toe bij.

Op het Heldenplein vertrekken de paarden, ezels en koetsen voor een tochtje door de gemeente. Tijdens de eucharistieviering, die wordt opgeluisterd door de jacht- en alpenhoorns, vindt de broodjes zegening plaats. Daarna wordt iedereen verwacht voor de dierenzegening en broodjesuitdeling op het domein De Burcht. Alle huisdieren, groot en klein, zelfs de knuffeldieren van de allerkleinsten zijn welkom. Bij hun aankomst maken de paarden nog een optocht rond de burchttoren onder jachthoorngeschal.

Er zijn ook gastoptredens ondermeer het paardenshowteam Passion Baroque, hondenschool De Mast, roofvogels van Falco, een demonstratie schapendrijven, boerenpaardenshowteam Van De Vijver en de ezelhuifkar van Kodiel passeerden reeds de revue.